Dragi moji,
Poslednjih nekoliko postova su u rubrici ,,Ja,kuvarica” zato što sam ovih dana postala prava kuvarica:)
Kako su dani hladniji, a centralno grejanje još nije pušteno, ja sam odlučila da pomoću kuvanja zagrejem i stan.
Tako da sam rešila da napravim ovaj gulaš, koji se malo duže krčka,a baš je fin,ukusan i jednostavan.
Sastojci :
- 500 g junećeg mesa
- 4 -5 glavica crnog luka srednje veličine
- 1 šagarepa
- 3 dl paradajz-sosa
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašike mlevene paprike
- 1/2 kesice začina za gulaš ( 20 g )
- 800 ml vode
1.Meso iseći na kockice i na ulju prodinstati kratko ( oko 8 min.)
Dodati crni luk isečen na sitne kockice i narendanu šargarepu.
Sve zajedno dinstati još 5 min.
2.Dodati 1 dl vode i u narednih 30-40 min dodavati postepeno preostala 2 dl vode.
U ovom koraku se sve svodi na postepeno dodavanje vode i dinstanje da bi meso bilo što mekanije.
3.Kada voda ispari i meso omekša, dodati 2 kašike brašna, 1/2 kašike mlevene začinske paprike, 1/2 kesice začina za gulaš ( oko 20g ), 3 dl paradajza iz flaše ili paradajz pirea i 1/2 l vode.
Ako stavljate paradajz pire možete dodati još malo vode.
Prijatan ručak 🙂