Mafini od mekinja sa malinama i čokoladom

Dragi moji,

Ovo je jedna malo zdravija varijanta mafina, sa super kvalitetnim sastojcima, a po mom mišljenju i vrlo ukusna i specifična.

Pošto već duže vreme, više ili manje uspešno, pokušavam da smanjim unos šećera, smatram da su ovakve poslastice dobra zamena za kupovne slatkiše.

Može se eksperimentisati sa raznim dodacima, sa tim da baza ostane ista. Umesto malina, može se dodati bilo koje drugo voće, a takođe bilo bi fino i da se dodaju orašasti plodovi -bademi, lešnici, orasi.

DSC_0963

Sastojci

suvi sastojci :

  • 200 g brašna
  • 150 g pšeničnih mekinja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 100 g izmrvljene čokolade za kuvanje ili crne
  • 1/2 kašičice cimeta

,, mokri ” sastojci :

  • 2 kašike meda
  • 100 g šećera
  • 3,5 dl jogurta
  • 2 kom jaja

punjenje :

  •       100 g malina ( ili voća po izboru )

Postupak izrade :

  1. U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke.
  2. U drugoj posudi prvo mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte med, pa jogurt.
  3. Sjedinite sadržaj obe posude.

    4. U svaki kalup za mafine stavite otprilike po kašiku smese, a zatim jednu ili dve maline ( ili drugo voće po izboru ).

DSC_0932

5. Dodati ostatak smese u kalupe, tako da kalupi budu oko 3/4 puni.

DSC_0934

6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

DSC_0948

Prijatno ! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s