Dragi moji,
Ukoliko imate malo više vremena na raspolaganju i želju da se igrate u kuhinji-ovo su kolačići za vas.
Sastojci :
Biskvit:
- 125 g brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- 50 g šećera
- malo soli
- 2 žumaceta
- 75 g maslaca
Fil .
- 300 g marcipana
- 200 g lešnika
- 300 g čokolade
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, šećer i žumanca.U tu masu dodajte komadiće putera.Umesite glatko testo, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 1 sat u frižideru.
- Testo tanko razvucite i secite štanglice dimenzija približno1,5 cmx4 cm ( naravno, ne moraju sve biti iste ) Dobije se između 40 i 60 komada.
- Marcipan masu premesite i na svaku štanglicu od testa razvucite komadić marcipana ( možete i razvući marcipan masu i takođe iseći na štanglice-ja sam to radila direktno na testu ). Na marcipan stavite 3 cela lešnika koja ste prethodno malo prepekli i oljuštili.
Moji su lešnici one duguljaste sorte tako da sam ih ja polovila.
Štanglice peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C 10-15 min.
- Čokoladu otopite na pari, dodajte kašiku ulja i prelijte ispečene štanglice. Najbolje je ako imate rešetku, ja nemam pa sam svaki držala u ruci i prelivala ih držeći štanglicu iznad posude sa čokoladnom glazurom.
Ostavite ih malo u frižideru, da se stegnu.
Nadam se da ćete naći neku priliku za koju bih ih vredelo isprobati i da ćete uživati u pripremi i degustaciji !
Divne su ti štanglice! Sve sastojke obožavam! ♥
Hvala puno 🙂 I ja ih sve odreda volim…<3