Super ukusan ručak ili večera, ali stvarno :)

Ja stvarno ne znam gde sam videla ovaj recept, ali obično posle isprobavanja nekog recepta, ubrzo ga zaboravim i tražim neki novi za isprobavanje. Ali ovaj nam se toliko svideo, baš su se ukusi lepo uklopili, lagan je, svež i sadrži kvalitetne sastojke.

DSC_0389

Dakle, potrebno je, za 3 osobe ( možda i 4 ) :

  • 250 g testenine po izboru
  • 2 veće tikvice
  • 100 g iseckane slanine
  • 2 srednja paradajza
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 30 g izrendanog parmezana
  • bosiljak
  • so
  • komadić maslaca

1. U kipućoj slanoj vodi skuvati testeninu.

2. Tikvice iseći na polovine i izdubiti kašikom srednji, mekani deo sa semenkama.Preostali deo iseći na tanje listiće.

3. U tiganju otopiti komadić maslaca,na njemu propržiti tikvice da malo puste vodu, posoliti i zatim dodati iseckanu slaninu, pa sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi još 5 minuta.

DSC_0382

4. Dodati pavlaku za kuvanje, zatim dodati skuvanu i oceđenu testeninu i paradajz kome ste prethodno oljuštili koru, odvojili semenke i iseckali ga na kockice.

5. Na kraju umešati malo suvog ili svežeg bosiljka i nakon serviranja u tanjir, posuti izrendanim parmezanom.

Probajte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s