Savršeni cheesecake sa malinama

Dragi moji,

Iznenada sam dobila 2,5 kg malina, lepih,sočnih i preukusnih i veći deo smo pojeli,mada je ostalo oko 500 g i da ne bi propale, napravila sam ovaj kolač.

Recept je sa coolinarike,malo je izmenjen,i jedino što bih volela da izbegnem u pripremi je dodavanje ove 1 kesice pudinga.
Ako imate neku ideju kako to da uradim,javite 🙂

DSC_0408

Kora od keksa :

– 300 gr mlevene plazme

– 100 gr otopljenog putera

– 100 ml ceđenog soka od narandže

– 50 ml ceđenog soka od limuna

Sjedinite mleveni keks,otopljeni puter i ceđenji sok od limuna i naranže i utisnite po dnu limenog kalupa prečnika 24 cm.

DSC_0368

Krema od sira :

– 500 gr slatke pavlake

– 300 gr mascarpone sira

– 200 gr abc sira

– 150 gr šećera u prahu

Penasto umutiti obe vrste sira sa šećerom u prahu i dodati umućenu slatku pavlaku.Još malo sve zajedno mutiti miserom.

Dobije se fina, čvrsta krema.Kremu premazati preko kore od plazme, fino poravnati i staviti u frižider.

Preliv od malina :

– 400 gr malina

-120 gr šećera

– 1 puding od maline

– 40-50 ml vode

Pomešati maine sa šećerom i staviti na umerenu temperaturu da prokuva.Razmutiti puding u vodi, pa dodati malinama. Lagano mešajte i kuvajte dok se ne zgusne.Ohladiti šerpu u hladnoj vodi ili sačekati da se ohladi.Voćni preliv rasporediti po kremi.
Najbolje ostaviti u frižideru preko noći, mada bi trebalo i par sati da bude dovoljno,ako vam se baš žuri 🙂

Priuštite sebi ovo voćno savršenstvo, budite umereni i uživajte…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s