Kolačići za čaj u 5 :)

Ranije sam imala dilemu da li je pravljenje biskvita i keksića gubljenje vremena i energije, kada već imamo toliki izbor gotovih keksića u prodavnicama.To je bilo pre upisa na fakultet.Sada znam da izbegavam puno aditiva ( koji nisu nužno loši ), a najbitnija prednost domaćih je izvor masnoće.
Ja keksiće uglavnom pravim sa maslacem, tako da umesto hidrogenizovanih biljnih masti,koristim mnogo bolje i ukusnije rešenje.
A i ukus je neuporedivo bolji,mekaniji su,mirisniji i topliji 🙂

Pozivam vas na čaj uz keksiće…

DSC_0736

 
Čokoladni keksići

Prosejati i promešati u posudi:
– 400 g oštrog brašna
-1/2 kesice praška za pecivo

Penasto umutiti :
– 200 g maslaca
– 150 g šećera

Zatim dodati:
– 1 kašiku kakaa
– 1 kesicu vanilin-šećera
– 2 jajeta ( mešajući kašikom dodavati jedno po jedno )

Potom mešajući kašikom, postepeno dodati smesu brašna i praška za pecivo.
Dodati 100 g čokoladnih mrvica ili 100 g čokolade isečene na sitne kockice.

Na pleh staviti papir za pečenje, rukom oblikovati keksiće i ređati ih razmaknute jedne od drugih.
Peći oko 15-20 minuta na 180 stepeni C.

DSC_0740

 

 

 Prijatno!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s